Mindfulnesstraining Antwerpen met Patrick Sevenans
03-07-2025–28-08-2025 , Antwerpen
Wil je leren hoe je:
- anders kan omgaan met de "dingen des levens", ook de minder aangename
- een gezond evenwicht kan vinden tussen werk en ontspanning
- volledig aanwezig kan zijn bij wat je doet, of het nu thuis is of op het werk
- je beter kan concentreren
- stabiel kan blijven in tijden van stress
- inzicht kan verwerven in het eigen functioneren?
Wil je leren hoe je objectief, onbevooroordeeld, open en mild aandacht kan schenken en bewust kan leven en werken vanuit het moment ? Dan kan het volgen van een basis Mindfulnesstraining jou hierin waarschijnlijk ondersteunen.
Lees meer over deze Mindfulnesstraining
Door de unieke integratie van Westerse psychologie en Oosterse technieken heeft deze aandachtstraining een grote invloed op de manier waarop je in het leven staat: hoe je denkt, hoe je in relatie staat tot anderen, hoe je omgaat met je emoties, werk, gezag, en niet in het minst met stress.
Acht weken experimenteren met mindfulness, op een zachte, speelse, no-nonsense manier.
De training werd oorspronkelijk ontwikkeld als stressreductieprogramma voor mensen met chronische pijnklachten, die door de medische wereld niet meer verder geholpen konden worden. We zijn op dat moment in Massachusetts met Jon Kabat-Zinn in het jaar 1979. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en wordt het programma wereldwijd ingezet in zeer uiteenlopende contexten. Niet alleen particulieren nemen deel, ook bedrijven, scholen, ziekenhuizen, centra voor geestelijke gezondheidszorg, psychiatrische ziekenhuizen, het gevangeniswezen, mensen met kanker zijn voorbeelden van groepen die een verhoogd welzijn ervaren bij het volgen van deze training.
We hebben ervoor gekozen de ontwikkelingen op de voet te volgen. Op deze manier is ‘onze training’ ontstaan. We staan nog steeds achter het oorspronkelijke idee van Jon Kabat-Zinn. Wel is het zo dat er inmiddels ruimte is ontstaan voor twee nieuwe pijlers, die we met veel plezier in onze trainingen verweven. Een eerste is compassie of zelfcompassie als bijzonder sterke, helende kwaliteit. Compassie is zonder twijfel de helende factor in wat we je zullen aanbieden. We laten je er uitgebreid mee kennismaken. Een tweede is het mooie werk van met name Rick Hanson, de neurowetenschap. Onderzoek naar hoe het brein functioneert en hoe we het kunnen trainen, hoe we ervoor kunnen kiezen het met eenvoudige oefeningen te voeden op een manier die eenieders levenskwaliteit zal verhogen. Iedereen heeft, mits geen zeer uitgesproken acute problematiek van psychische of psychiatrische aard, de potentie om dit op een eenvoudige, speelse, zachte manier te doen. We bieden je met plezier een kijk in deze wereld en de mogelijkheid ermee te oefenen. We denken op deze manier een traject met een groot potentieel neer te zetten. We hopen dat je het als vruchtbaar en vooral werkbaar zult ervaren.
Wat kan je verwachten van een mindfulnesstraining?
Via de training leer je rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan, door er ruimte voor de maken. Je leert ook te stoppen op momenten dat je stress ervaart, om zo een wijzer, liefdevoller en minder reactief antwoord te geven op de situatie die zich aandient.
Aan het eind van een training geven deelnemers doorgaans aan dat ze vriendelijker geworden zijn naar zichzelf en hun omgeving toe. Minder reactief ook. Het lukt hen veel vaker rustiger om te gaan met stresserende situaties, zowel privé als op de werkvloer. Het lukt hen ook beter goed voor zichzelf te zorgen, wat resulteert in meer levensgemak.
Internationaal wetenschappelijk onderzoek toonde inmiddels aan dat deze training:
- herval van depressie kan voorkomen
- doeltreffend is voor mensen met allerlei klachten ten gevolge van stress
- de stressbestendigheid verhoogt
- het psychisch welzijn verbetert.
Naar het bedrijfsleven toe, is er ook meer en meer onderzoek dat erop wijst dat het volgen van een Mindfulnesstraining kan bijdragen tot het optimaal functioneren van werknemer en dus bedrijf. Onder meer concentratie, creativiteit, communicatie, bevlogenheid en authenticiteit worden positief beïnvloed.
Benieuwd naar wat topneuroloog professor dr. Steven Laureys - zelf beoefenaar (!) - vindt van mindfulness? Beluister deze bijzonder boeiende en wellicht inspirerende podcast van Knack weekend: https://open.spotify.com/episode/1lMPtqi5Z7MzzEFDfAJsrE?si=3a7479c2418e4e47
Gratis eerder opgenomen introductiesessie
Bekijk hier een eerder opgenomen gratis online introductiesessie met Patrick!
Wachtwoord: jTvr^7gR
Praktische info
Wanneer
8 sessies op donderdagavonden telkens van 19-21.30 uur:
Sessie 1 | 03-07-25 | Sessie 2 | 10-07-25 |
---|---|---|---|
Sessie 3 | 17-07-25 | Sessie 4 | 24-07-25 |
Sessie 5 | 31-07-25 | Sessie 6 | 07-08-25 |
Sessie 7 | 14-08-25 | Sessie 8 | 28-08-25 |
Waar
Oost West Centrum, Van Schoonbekestraat 148, 2018 Antwerpen
Prijs
Voor deze training betaal je € 325.
Dit is inclusief online syllabus en downloadbare geluidsbestanden.
Bekijk hier een gratis online introductiesessie! Wachtwoord: jTvr^7gR
Beluister hier een audiofragment van onze enthousiaste trainer.
Noot: Je zet je hiervoor bij voorkeur op een stoel, maar elke andere houding, zelfs liggend, is prima!
Bekijk hier het eerste hoofdstuk uit de syllabus!
Diverse
Groepsgrootte: maximum 12 deelnemers.
Meebrengen: klein kussen, fleecedekentje & een flesje water.
We raden je aan om volgende info door te lezen, alvorens je aan te melden.
- Kortingsmogelijkheden en prijsbeleid vind je op deze pagina.
- Voor jou belangrijke juridische informatie kan je hier raadplegen.
- Onze annuleringsvoorwaarden vind je hier.
Uiterste inschrijvingsdatum : 03/07/2025